jueves, 29 de mayo de 2008

Manifestación en Montcada

Hola... un colega me pasa esta nota, de una mani que se hace hoy en Montcada:


El proper dijous dia 29 la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac tornarà a manifestar-se pel centre de Montcada. Volem que tant la Generalitat – Medi Ambient i Habitatge com la Fca Cimentera Lafarge SA retirin el projecte que volen posar en marxa i que considerem es molt perjudicial per la salud dels veins de Montcada i rodalies.

La Plataforma la constitueixen 50 entitats de tots tipus del nostre poble i la recolcen mes de 6200 signatures de veins.

Breu resum de com es trova el conflicte:

Com sabeu fa 6 mesos que lluitem en contra de que s'incinerin residus ( la majoria altament contaminats ) en el forns de la cimentera , de moment la Conselleria de Medi Ambient a resolt positivament a favor de autoritzar provisionalment el projecte , però degut a la inesperada i multitudinaria oposició del poble de Montcada , ha concedit una prorroga de 18 mesos a on ens diuen que faran unes proves per valorar l'impacte d'aquest residus una vegada incinerats. Ens troven doncs en una segona fase en la que La Plataforma ha tornat a presentar al.legacions i que pot resultar decisiva per la decissió final que es prengui.

La Plataforma vol recordar a la Generalitat i la Fca Lafarge , que malgrat aquesta táctica de voler guanyar temps a fi de marejar-nos durant 18 mesos, que NO ACEPTARÀ MAI EL POBLE DE MONTCADA QUE ES TORNIN A INCINERAR RESIDUS EN EL SEU TERRITORI (cal recordar que en sessió solemne el nostre Ajuntament va aprobar fa uns anys una Moció en aquest sentit). Tenim una llarga experiencia sobre les consequencies que encara patim – 30 anys varem sufrir en el nostre poble l'activitat de una Incineradora- y no volem ser altra cop tractats com uns conillets d'indies.

A la mateixa participaran les Plataformes de Sant Feliu i S. V. dels Horts que es troven en la mateixa situació que nosaltres.

Recorregut de la Mani : La sortida será a les 20 h. davant de l'Ajuntament a l'Avda de la Unitat per marxa fins el c/ Major a on es llegirà el Manifest . Pels veins de Can Sant Joan la sortida es a les 19.30 h. des de la Plaça del Bosc.

Per qualsevol aclariment:
Josep Bacardit 660 829209 , Jose Luis Conejero 659 809495. (Membres Secretariat Plataforma) http://mirairenet.blogspot.com/

No hay comentarios: